ASVAB Question of the Week: Nov 27, 2013

This week's ASVAB question of the week is a very important Thanksgiving-related problem, that also may appear on the ASVAB!

Check back tomorrow for the answer, and from all of us at Army.com, have a Happy Thanksgiving!

Share this
Your rating: None Average: 3.4 (23 votes)

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.

Answer!

So the first step is to find out how long the turkey needs to cook. If the turkey cooks for 13 minutes per pound, first find out the whole pounds:

17 lbs x 13 minutes = 221 minutes

To find how long the quarter pound (.25) will add, find out what a quarter of 13 is:

13 x .25 = 3.25 minutes, or 3 minutes 15 seconds

Adding those together, we get the total cooking time:

221 + 3.25 = 224.25 minutes

Then we add the 30 minute resting time:

224.25 + 30 = 254.25

To convert these minutes into hours, we divide by 60

254.25 / 60 = 4.24 hours, which is about 4 hours and 15 minutes. The answer is B.